Вересень * Жовтень * Листопад * Грудень * Січень * Лютий * Березень * Квітень * Травень * Червень * Липень * Серпень * Богородичний додаток
← В 30-й день | Грудень | В 1-й день Січня → |
День 1 • 2 • 3 • 4 • 5 • 6 • 7 • 8 • 9 • 10 • 11 • 12 • 13 • 14 • 15 • 16 • 17 • 18 • 19 • 20 • 21 • 22 • 23 • 24 • 25 • 26 • 27 • 28 • 29 • 30 • 31
В 31-й день
Преподо́бный ма́тере на́шея Мела́нии Ри́мляныни
Предписася же слу́жба ея́ в 30-й день, занеже пра́здник отдается в 31-й день, и поется вся слу́жба пра́здника еди́наго.
Вечер обы́чная кафизма. На Го́споди, воззва́х: стихи́ры на 6, поемыя на самый пра́здник.
Сла́ва, и ны́не, самогла́сна: Августу единонача́льствующу:
Проки́мен дне. Входа несть. Паремии́ не чтем. Та́же: Сподо́би, Го́споди: и ектения́: Испо́лним:
На стихо́вне стихи́ры пра́здника со стихи их.
Сла́ва, и ны́не, пра́здника.
По Ны́не отпуща́еши: и по трисвято́м тропа́рь пра́здника. Также ектения́: Поми́луй: и отпу́ст. Свята́го же, и́же на ряду, помина́ем на отпу́сте.
Полунощницу поем по обы́чаю с кафизмою, и тропари глаго́лем рядовыя, и моли́тву: Помяни́, Го́споди, в наде́жди воскресе́ния: и отпу́ст.
НА УТРЕНИ
на Бог Госпо́дь: тропа́рь пра́здника трижды. По кафизмах седа́льны пра́здника и чте́ние пра́здника. Кано́н первый со ирмосо́м на 8. Други́й кано́н со ирмосо́м на 6, ирмосы́ обою́ кано́нов по два́жды. Катава́сия, ирмо́с перваго кано́на, на сходе.
По 3-й пе́сни ипакои́, глас 8: Нача́ток язы́ков:
По 6-й пе́сни конда́к пра́здника и и́кос.
На 9-й пе́сни Честне́йшую: не поем, но поем припевы пра́здника, я́коже и на самый пра́здник.
Свети́лен пра́здника еди́ножды.
Сла́ва, и ны́не, то́йже.
На хва́литех стихи́ры пра́здника на 4.
Сла́ва, глас 6: Егда́ время:
И ны́не, глас 2: Днесь:
И славосло́вие вели́кое. По трисвято́м тропа́рь пра́здника. Ектении́, и отпу́ст, и обы́чное исхождение в притвор. И час 1-й. Тропа́рь и конда́к пра́здника.
НА ЛИТУРГИ́И
Блаже́нны обои́х кано́нов песнь 9-я на 8. Антифо́нов же пра́здника не глаго́лем.
По входе тропа́рь пра́здника. Сла́ва, и ны́не, конда́к пра́здника. Та́же, трисвято́е. Проки́мен, аллилу́ия и прича́стен пра́здника. Апо́стол и Ева́нгелие дне.
А́ще ли случи́тся отдание Рождества́ Христо́ва в Неде́лю. На ма́лой вече́рни стихи́ры воскресны и Богоро́дицы по обы́чаю.
На вели́цей вече́рни: кафизма 1: Блаже́н муж:
На Го́споди, воззва́х: стихи́ры воскресны 3 и пра́здника 4, глас 2: Прииди́те, возра́дуемся Го́сподеви: и святы́х 3.
Сла́ва, святы́х, глас 6: Па́мять соверша́ем:
И ны́не, пра́здника, глас 2: Августу единонача́льствующу на земли́:
Вход, проки́мен дне. На литии́ стихи́ры пра́здника.
Сла́ва, глас 5: Волсви́ перси́дстии:
И ны́не, глас 6: Лику́ют А́нгели:
На стихо́вне стихи́ры воскресны.
Сла́ва, святы́х, глас 6: Свяще́нных па́мять:
И ны́не, пра́здника.
На благослове́нии хлебов тропа́рь: Богоро́дице: два́жды и святы́х еди́ножды: Благовествуй, та́же чте́ние в Посла́ниих апо́стольских.
На у́трени на Бог Госпо́дь: тропа́рь воскресе́н, два́жды.
Сла́ва, святы́х.
И ны́не, пра́здника. По кафизмах седа́льны воскресны, и Богоро́дичны их, и чте́ние во Ева́нгелии толково́м, Неде́ля по Рождестве́ Христо́ве, та́же непоро́чны, с тропари их, ипакои́ гла́са и чте́ние пра́здника.
Степе́нна, и проки́мен гла́са, и Вся́кое дыха́ние: Ева́нгелие воскресно и Воскресе́ние Христо́во:
По 50-м псалме́ стихи́ра воскресна.
Кано́н воскресе́н со ирмосо́м на 4, и святы́х на 4, и пра́здника, оба кано́на на 6. Катава́сия пра́здника, ирмо́с перваго кано́на.
По 3-й пе́сни конда́к святы́х, и и́кос, и седа́лен их.
Сла́ва, и ны́не, пра́здника. И чте́ние.
По 6-й пе́сни конда́к пра́здника и и́кос.
На 9-й пе́сни поем Честне́йшую:
Свети́лен воскресе́н.
Сла́ва, святы́х.
И ны́не, пра́здника.
На хва́литех стихи́ры воскресны 4 и пра́здника самогла́сны 4, глас 4: Весели́теся, пра́веднии: с припевы.
Сла́ва, святы́х, глас 8: Кровь и огнь:
И ны́не: Преблагослове́нна еси́:
Славосло́вие вели́кое. По трисвято́м тропа́рь воскресе́н, ектении и отпу́ст. И оглашение Студитово. И обы́чное исхождение.
И поем: Сла́ва, и ны́не: стихи́ру Ева́нгельскую и час первый в притворе. На 1-м часе тропа́рь воскресе́н.
Сла́ва, пра́здника. И ны́не, Богоро́дичен часов.
По О́тче наш: конда́к пра́здника.
На 3-м часе тропа́рь воскресе́н.
Сла́ва, святы́х.
И ны́не, Богоро́дичен часов. Конда́к пра́здника и святы́х, пременя́юще, глаго́лем.
НА ЛИТУРГИ́И
Блаже́нны гла́са на 4 и пра́здника 1-го кано́на, песнь 9-я на 4, и святы́х, песнь 6-я на 4. По входе тропа́рь воскресе́н, и пра́здника, и святы́х.
Сла́ва, конда́к святы́х.
И ны́не, пра́здника.
Проки́мен пра́здника и святы́х: Ди́вен Бог во святы́х Свои́х:
Апо́стол к Гала́том, зача́ло 200.
Аллилу́ия, пра́здника. Ева́нгелие от Матфе́я, зача́ло 4.
Прича́стен: Хвали́те Го́спода:
Други́й, пра́здника.
А́ще ли случи́тся попра́зднство или́ отда́ние Рождества́ Христо́ва в суббо́ту.
В пяток ве́чера, на Го́споди, воззва́х: Сла́ва, и ны́не, пра́здника, а Богоро́дичен 1-й настоя́щаго гла́са не поем.
Прпdбныz мaтере нaшеz мелaніи ри1млzныни.
Предписaсz же слyжба є3S въ l дeнь: занeже прaздникъ tдаeтсz въ lа дeнь, и3 поeтсz всS слyжба прaздника є3ди1нагw.
Вeчеръ: Nбhчнаz каfjсма. На ГDи, воззвaхъ: стіхи6ры на ѕ7, поє1мыz на сaмый прaздникъ. Слaва, и3 нhнэ, самоглaсна: Ѓvгусту є3диноначaльствующу: Прокjменъ днE. Вх0да нёсть. Паремjй не чтeмъ. Тaже: Спод0би, гDи: и3 є3ктеніA: И#сп0лнимъ вечeрнюю моли1тву: На стіх0внэ стіхи6ры прaздника, со стіхи2 и4хъ: Слaва, и3 нhнэ, прaздника. По Нhнэ tпущaеши: и3 по Трис™0мъ тропaрь прaздника. Тaже, є3ктеніA: Поми1луй нaсъ, б9е: и3 tпyстъ. С™aго же, и4же на рzдY, поминaемъ на tпyстэ. Полyнощницу поeмъ по nбhчаю съ каfjсмою, и3 тропари2 глаг0лемъ рzдwвhz, и3 моли1тву глаг0лемъ: Помzни2, гDи, въ надeжди воскресeніz: и3 tпyстъ.
На ќтрени: На БGъ гDь: тропaрь прaздника три1жды. По каfjсмахъ сэдaльны прaздника, и3 чтeніе прaздника. КанHнъ пeрвый со їрмос0мъ на }: Другjй канHнъ со їрмос0мъ на ѕ7: їрмосы2 nбою2 канHнwвъ по двaжды. Катавaсіа, їрм0съ пeрвагw канHна, на сх0дэ. По G-й пёсни v3пакои2, глaсъ }: Начaтокъ kзhкwвъ: По ѕ7-й пёсни кондaкъ прaздника и3 јкосъ. На f7-й пёсни Честнёйшую, не поeмъ, но поeмъ припёвы прaздника, ћкоже и3 на сaмый прaздникъ. Свэти1ленъ прaздника є3ди1ножды. Слaва, и3 нhнэ, т0йже. На хвали1техъ стіхи6ры прaздника на д7. Слaва, глaсъ ѕ7: Е#гдA врeмz: И# нhнэ, глaсъ в7: Днeсь хrт0съ въ виfлеeмэ: И# славосл0віе вели1кое. По Трис™0мъ тропaрь прaздника. Е#ктєніи2, и3 tпyстъ, и3 nбhчное и3схождeніе въ притв0ръ. И# чaсъ пeрвый. Тропaрь и3 кондaкъ прaздника.
На літургjи: Бlжє1нна nбои1хъ канHнwвъ пёснь f7-z, на }. ҐнтіфHнwвъ же прaздника не глаг0лемъ. По вх0дэ тропaрь прaздника: Слaва, и3 нhнэ, кондaкъ прaздника. Тaже, Трис™0е. Прокjменъ, ґллилyіа и3 причaстенъ прaздника. Ґпcлъ и3 є3ђліе днE.
Ѓще ли случи1тсz tдaніе ржcтвA хrт0ва въ недёлю.
На мaлэй вечeрни: Стіхи6ры воскrны и3 бцdы по nбhчаю.
На вели1цэй вечeрни: Каfjсма №: Блажeнъ мyжъ: На ГDи, воззвaхъ: стіхи6ры воскrны G, и3 прaздника д7, глaсъ в7: Пріиди1те, возрaдуемсz гDеви: и3 с™hхъ G. Слaва, с™hхъ, глaсъ ѕ7: Пaмzть совершaемъ: И# нhнэ, прaздника, глaсъ в7: Ѓvгусту є3диноначaльствующу на земли2: Вх0дъ, прокjменъ днE. На літjи стіхи6ры прaздника. Слaва, глaсъ є7: Волсви2 персjдстіи: И# нhнэ, глaсъ ѕ7: Ликyютъ ѓгGли: На стіх0внэ стіхи6ры воскrны. Слaва, с™hхъ, глaсъ ѕ7: Свzщeнныхъ пaмzть: И# нhнэ, прaздника. На благословeніи хлёбwвъ тропaрь, Бцdе дв7о: двaжды, и3 с™hхъ є3ди1ножды: Благовэствyй, їHсифе: тaже чтeніе въ послaніихъ ґпcльскихъ.
На ќтрени: На БGъ гDь тропaрь воскrнъ, двaжды. Слaва, с™hхъ: И# нhнэ, прaздника. По каfjсмахъ сэдaльны воскrны, и3 бGор0дичны и4хъ, и3 чтeніе во є3ђліи толков0мъ, недёлz по ржcтвЁ хrт0вэ: тaже непор0чны, съ трwпари2 и4хъ, v3пакои2 глaса, и3 чтeніе прaздника. Степє1нна, и3 прокjменъ глaса, и3 Всsкое дыхaніе: Е#ђліе воскrно, и3 Воскrніе хrт0во: По н7-мъ pалмЁ стіхи1ра воскrна. КанHнъ воскrнъ, со їрмос0мъ на д7, и3 с™hхъ на д7, и3 прaздника, џба канHна на ѕ7. Катавaсіа прaздника, їрм0съ пeрвагw канHна. По G пёсни кондaкъ с™hхъ, и3 јкосъ, и3 сэдaленъ и4хъ. Слaва, и3 нhнэ, прaздника. И# чтeніе. По ѕ7 пёсни кондaкъ прaздника, и3 јкосъ. На f7 пёсни поeмъ Честнёйшую: Свэти1ленъ воскrнъ: Слaва, с™hхъ: И# нhнэ, прaздника. На хвали1техъ стіхи6ры воскrны д7: и3 прaздника самоглaсны д7, глaсъ д7: Весели1тесz, првdніи: съ припBвы: Слaва, с™hхъ, глaсъ }: Кр0вь и3 џгнь: И# нhнэ, Пребlгословeнна є3си2: Славосл0віе вели1кое. По Трис™0мъ, тропaрь воскrнъ, Е#ктєніи2, И# tпyстъ: И# њглашeніе студjтово. И# nбhчное и3схождeніе. И# поeмъ, Слaва, и3 нhнэ, стіхи1ру є3ђльскую, и3 чaсъ пeрвый въ притв0рэ. На №-мъ часЁ тропaрь воскrнъ: Слaва, прaздника: И# нhнэ, бGор0диченъ часHвъ. По Џ§е нaшъ: Кондaкъ прaздника. На G-мъ часЁ тропaрь воскrнъ: Слaва, с™hхъ: И# нhнэ, бGор0диченъ часHвъ. Кондaкъ прaздника и3 с™hхъ, премэнsюще глаг0лемъ.
На літургjи: Бlжє1нна глaса, на д7: и3 прaздника №-гw канHна, пёснь f7, на д7: и3 с™hхъ, пёснь ѕ7, на д7. По вх0дэ тропaрь воскrнъ, и3 прaздника, и3 с™hхъ: Слaва, кондaкъ с™hхъ: И# нhнэ, прaздника. Прокjменъ прaздника, и3 с™hхъ: Ди1венъ бGъ во с™hхъ свои1хъ: Ґпcлъ, къ галaтwмъ, зачaло ©. Ґллилyіа, прaздника. Е#ђліе матfeа, зачaло д7. Причaстенъ: Хвали1те гDа: Другjй, прaздника.
(Зри2) Ѓще ли случи1тсz попрaзднство, и3ли2 tдaніе ржcтвA хrт0ва въ суббHту.
Въ пzт0къ вeчера: На ГDи, воззвaхъ: Слaва, и3 нhнэ, прaздника: Ґ бGор0диченъ пeрвый настоsщагw глaса не поeмъ.