...
Тріодь пісна,  1 частина

В чертвер другої седмиці

ТранслітераціяЦерковнослов’янськаУкраїнська

На у́трени

Тро́ичны гла́са.

По 1-м стихосло́вии седа́льны апо́стольския Осмогла́сника, с Богоро́дичным.

По 2-м же стихосло́вии глаго́лем настоя́щыя седа́льны, гла́с 3.

Подо́бен: Красоте́ де́вства.

Христо́с лоза́ кра́сная, гро́здия ва́с принесе́, сла́дость спаси́тельную напая́ющыя земли́, апо́столи богоно́снии: те́мже мя́ изба́вите сласте́й пия́нства, молю́ся, струи́ умиле́ния души́ мое́й да́рующе в боже́ственнем поще́ния дни́: я́ко да спа́сся живо́т получу́.

Сла́ва, то́йже.

И ны́не, Богоро́дичен: Милосе́рдия Твоего́ бога́тство безме́рное, и могу́тства Твоего́ держа́ву непребори́мую прие́мля во у́м, притеко́х к кро́ву твоему́, ско́рбию содержи́мь, и лю́те недоумева́я, зову́ из глубины́ моего́ се́рдца со слеза́ми: Де́во Богоро́дице, помога́й ми́, еди́на ми́ру предста́тельство.

По 3-м стихосло́вии седа́лен, гла́с 6.

Подо́бен: Го́споди предстоя́ше:

Го́споди благоуве́тлив бу́ди на́м, в сие́ боже́ственное вре́мя, сле́зы точи́ти Тебе́ от се́рдца сподо́би всегда́, ко отмове́нию скве́рн душе́вных, и к прозябе́нию святы́х за́поведей: я́ко да си́це постя́щеся, досто́йно благоугоди́м Тебе́, и всечестну́ю Твою́ стра́сть все́м ви́дети благоизво́ли, моли́твами Твои́х мироспаси́тельных апо́стол, сла́ва Тебе́.

Сла́ва, то́йже.

И ны́не, Богоро́дичен: Милосе́рдия исто́чник Пречи́стая, Честна́я Де́во Ма́ти Богоро́дице, бога́тно на ны́ Чи́стая изле́й, и да́руй на́м согреше́ний оставле́ние: ты́ бо еси́ предста́тельство на́ше и Боже́ственный покро́в.

Кано́н Мине́и, и настоя́щий трипе́снец господи́на Ио́сифа. Гла́с 3.

Пе́снь 4.

Ирмо́с: Еда́ в река́х прогне́ваешися:

Пия́нство сласте́й душетле́нных угаси́вше, умиле́ния питие́м, поста́ ра́ди угобзи́мся.

Пости́ся душе́ невоздержа́ния сне́ди, наслади́ся до́брых виде́ньми, да вы́шнюю трапе́зу улучи́ши.

У́глие огня́ невеще́ственнаго су́ще, попали́те страсте́й мои́х вещество́, боже́ственнии апо́столи Спа́совы.

Богоро́дичен: Пло́ть Христу́ от Твоея́ взаи́м да́вшая, умертви́ пло́ти моея́ стра́сти, жизнороди́тельнице Чи́стая Де́во.

И́ный трипе́снец господи́на фео́дора. Гла́с 6.

Ирмо́с: Услы́ша проро́к прише́ствие Твое́ Го́споди:

Двоенадеся́тице апо́столов, Пе́тре, Па́вле, Иа́кове и Иоа́нне, Андре́е, Варфоломе́е, Фили́ппе, Фомо́ и Матфе́е и Иа́кове, с Си́моном и Иу́дою, моли́твы сотвори́те Христу́, спасти́ся на́м.

Мре́жи уче́ний вве́ргше в мо́ре жития́ стра́нно, к трие́м сто́ и пятьдеся́т, та́йно язы́ки я́ко ры́бы пре́жде улови́сте, сия́ ко Го́споду приве́дше святи́и апо́столи.

Сла́ва, тро́ичен: Сы́на от Отца́ и Ду́ха сла́влю, я́ко от со́лнца све́т, и лучу́. О́ваго у́бо рожде́ственне, зане́ и рожде́ние: о́ваго же происхо́дне, зане́ и происхожде́ние, собезнача́льную Боже́ственную Тро́ицу, покланя́емую от вся́кия тва́ри.

Богоро́дичен: Де́во Младе́нца роди́вшая, и чистоту́ соблю́дшая, Чи́стая Ты́ яви́лася еси́, Бо́га ро́ждши и Челове́ка, еди́наго Того́ во обою́ зра́ку: чу́до Твое́ Де́во Ма́ти, ужаса́ет вся́кий слу́х и по́мысл.

Сла́ва Тебе́ Бо́же на́ш, сла́ва Тебе́.

Вы́ есте́ све́т ми́ру, я́коже ва́м рече́ Христо́с, сия́нием сло́ва: но моли́теся апо́столи, великоду́шно препроводи́ти на́м по́прище воздержа́ния, и поклони́тися Того́ Воскре́снию.

Ирмо́с: Услы́ша проро́к прише́ствие Твое́ Го́споди, и убоя́ся, я́ко хо́щеши от Де́вы роди́тися, и челове́ком яви́тися, и глаго́лаше: услы́шах слу́х тво́й и убоя́хся, сла́ва си́ле Твое́й Го́споди.

Пе́снь 8.

Ирмо́с: В пла́мень ко отроко́м:

Умертви́вся мно́гими грехи́, ме́ртвую приношу́ ду́шу в житии́. те́мже мя́ уще́дрите живоно́сными моли́твами ва́шими богови́дцы, ученицы́ Спа́совы.

Объя́т бы́в греха́ мгло́ю, а́ду прибли́жихся отча́яния вои́стинну. те́мже мя́ просвети́те, со́лнца сла́вы та́йныя лучы́, су́ще богови́дцы.

От страсте́й воздержи́ся, и спаса́йся душе́ стра́стная: отложе́ние бо бра́шен, по́ст неприя́тный, пра́ве и́щущым, а́ще и прегреше́ний исправле́ние не бу́дет.

Богоро́дичен: Купину́ огне́м горя́щую, Моисе́й Тя́ предзря́ше, Де́во Богома́ти. Те́мже угаси́ мои́х страсте́й пе́щь, и огня́ гее́нны исхити́ и спаси́.

И́ный. Ирмо́с: Его́же во́инства:

Из Иа́кова я́ко дванадесятоколе́нное, апо́стол из Тебе́ друга́я двоенадеся́тица яви́ся Христе́ в ми́ре, е́юже отроди́ся вся́кий ве́рный в сло́ве, Тебе́ воспева́яй во ве́ки.

Мы́сленнаго фарао́на колесни́цы потопи́вше та́йне, я́ко в Чермне́м, лю́ди Госпо́дни к земли́ богове́дения изведо́сте пою́щыя, апо́столи, во ве́ки.

Благослови́м Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, Го́спода.

Еди́наго Бо́га по Существу́ чту́, три́ Ипоста́си пою́ определи́тельне, и́ныя, но не и́наковыя, поне́же Божество́ еди́но в трие́х Ли́цех: и́бо Оте́ц, и Сы́н, и Боже́ственный Ду́х.

Богоро́дичен: Из светле́йшаго чре́ва Твоего́ проше́д, я́ко Жени́х из черто́га возсия́ Христо́с, све́т ве́лий су́щым во тьме́, и́бо пра́вды Со́лнце облиста́в, просвети́ Чи́стая ми́р.

Сла́ва Тебе́ Бо́же на́ш, сла́ва Тебе́.

Христо́вы таи́нницы и сопресто́льницы, приле́жно о на́с гре́шных всегда́ моля́щиися, и ны́не моли́те поще́ние все́ чи́сте преити́.

Хва́лим, благослови́м, покланя́емся Го́сподеви:

Ирмо́с: Его́же во́инства небе́сная сла́вят, и трепе́щут херуви́ми и серафи́ми, вся́ко дыха́ние и тва́рь, по́йте, благослови́те, и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Пе́снь 9.

Ирмо́с: На Сина́йстей горе́:

Ре́ки бы́вше апо́столи, исто́чника у́мнаго, и во́ду живу́ю благоисточи́вше се́рдцем чи́стым, моего́ греха́ струи́ изсуши́те моли́твами ва́шими, и ко спасе́ния путе́м наста́вите.

Грехо́вная обурева́ет бу́ря окая́нную мою́ ду́шу, десни́цу я́ко Петру́ мне́ простри́, Окорми́телю благи́й: да мя́ глубина́ не покры́ет отча́яния, сне́дь да не бу́ду ки́ту душетле́нному, Христе́ Многоми́лостиве.

Апо́стольский ли́к мо́лит Тя́ Иису́се Всецарю́, мо́лят Тя́ а́нгельстии чи́ни за мно́жество щедро́т, лю́дем Твои́м пода́ждь злы́х избавле́ние, жития́ исправле́ние, и Ца́рствия Твоего́ присвое́ние.

Богоро́дичен: Де́вство и рождество́ стеко́стася па́че естества́ на Тебе́, ковче́же честна́го освяще́ния, Ма́ти Де́во Чи́стая. Те́мже ве́рою вопию́ Ти: всего́ мя́ освяти́, всего́ изба́ви вся́каго де́йства страсте́й оскорбля́ющих мя́.

И́ный. Ирмо́с: Безсе́меннаго зача́тия:

В ми́ре я́ко безпло́тнии, и во пло́ти я́ко а́нгели, сло́во еди́но в се́рдце нося́ще, привлеко́сте язы́ки во Христо́ву еди́ну ве́ру, прему́дрыя и вети́и я́ко юро́ди обличи́вше ра́зумом, всеблаже́ннии апо́столи.

Пе́тре, ве́ры ка́меню, и основа́ние: Па́вле пропове́дниче, и учи́телю язы́ков: сы́на Зеведе́ова, с про́чею осмери́цею Христу́ моли́теся приле́жно, благомо́щно преити́ на́м поще́ния по́прище.

Сла́ва: Еди́наго единороди́телю, единоро́днаго Сы́на О́тче, и еди́не еди́наго све́те, све́та сия́ние: и еди́ный еди́не еди́наго Бо́га, Святы́й Ду́ше, Го́спода Госпо́дь вои́стинну сы́й. О Тро́ице, Еди́нице Свята́я, спаси́ мя́ богосло́вяща Тя́.

И ны́не, Богоро́дичен: Чу́до рождества́ Твоего́ удивля́ет мя́ Всенепоро́чная, ка́ко зачина́еши безсе́менно необыме́ннаго; рцы́, ка́ко де́вствуеши, ро́ждши я́ко Ма́ти; е́же па́че естества́ ве́рою прие́м, Рожде́нному поклони́ся: ели́ка хо́щет бо, и мо́жет.

Сла́ва Тебе́ Бо́же на́ш, сла́ва Тебе́.

Си́лою Ду́ха к царе́м и князе́м изше́дше, ника́коже убоя́вшеся, ни огня́, ни меча́, победи́сте вся́кую пре́лесть, и спаса́ете челове́ки, воево́ды Госпо́дни су́ще, всеблаже́ннии апо́столи.

Ирмо́с: Безсе́меннаго зача́тия Рождество́ несказа́нное, Ма́тере безму́жныя нетле́нен Пло́д: Бо́жие бо Рожде́ние обновля́ет естества́, те́мже Тя́ вси́ ро́ди, я́ко Богоневе́стную Ма́терь, правосла́вно велича́ем.

Свети́лен гла́са.

На стихо́вне самогла́сен, два́жды. Гла́с 8:

Покая́ния вре́мя, и жи́зни ве́чныя хода́тай на́м е́сть по́стный по́двиг, а́ще простре́м ру́ки во благотворе́ние: ничесо́же бо та́ко спаса́ет ду́шу, я́коже подая́ние тре́бующым. ми́лостыня растворе́нная посто́м, от сме́рти избавля́ет челове́ка: сию́ целу́им, е́йже ничто́же ра́вно, дово́льна бо е́сть спасти́ ду́шы на́шя.

Му́ченичен: В броня́ ве́ры обо́лкшеся до́бре, и о́бразом кре́стным вооружи́вше себе́, во́ини благомо́щнии показа́стеся, мучи́телем му́жески проти́вистеся, и диа́волю пре́лесть потреби́сте, победи́теле бы́вше венце́в сподо́бистеся: моли́теся Христу́ о на́с, во е́же спасти́ся душа́м на́шым.

Сла́ва, и ны́не, Богоро́дичен, гла́с то́йже: А́з Де́во Свята́я Богоро́дице, к покро́ву Твоему́ прибега́ю, ве́м, я́ко обря́щу Тобо́ю спасе́ние: мо́жеши бо Чи́стая помощи́ ми.

На 6-м часе́ тропа́рь проро́чества, гла́с 1:

Па́дшыя возста́ви ны́, отвра́щшыяся обрати́ к Тебе́ Бо́же, я́ко Человеколю́бец, земны́я содержа́й концы́.

Проки́мен, псало́м 33, гла́с 6: Взыска́х Го́спода, и услы́ша мя́, и от все́х скорбе́й мои́х изба́ви мя́. Сти́х: Благословлю́ Го́спода на вся́кое вре́мя.

Проро́чества Иса́иина чте́ние. [Іс. 6:1-12.].

Бы́сть в ле́то, в не́же у́мре Ози́а ца́рь, ви́дех Го́спода седя́ща на престо́ле высо́це, и превознесе́нне, и испо́лнь до́м сла́вы Его́. И серафи́ми стоя́ху о́крест его́, ше́сть кри́л еди́ному, и ше́сть кри́л друго́му: и двема́ у́бо покрыва́ху ли́ца своя́, двема́ же покрыва́ху но́ги своя́, и двема́ лета́ху. И взыва́ху дру́г ко дру́гу, и глаго́лаху: Свя́т, Свя́т, Свя́т Госпо́дь Савао́ф: испо́лнь вся́ земля́ сла́вы его́. И взя́ся наддве́рие от гла́са, и́мже вопия́ху, и до́м напо́лнися ды́ма. И реко́х: о окая́нный а́з, я́ко умили́хся, я́ко челове́к сы́й, и не чи́сты устне́ имы́й, посреде́ люде́й нечи́стыя устне́ иму́щих а́з живу́: и царя́ го́спода савао́фа ви́дех очи́ма мои́ма. И по́слан бы́сть ко мне́ еди́н от серафи́мов, и в руце́ свое́й имя́ше у́гль горя́щь, его́же клеща́ми взя́т от олтаря́, И прикосну́ся устна́м мои́м, и рече́: се́ прикосну́ся сие́ устна́м твои́м, и оти́мет беззако́ния твоя́, и грехи́ твоя́ очи́стит. И слы́шах гла́с Го́спода глаго́люща: кого́ послю́ и кто́ по́йдет к лю́дем си́м; и реко́х: се́ а́з е́смь, посли́ мя́. И рече́: иди́ и рцы́ лю́дем си́м: слу́хом услы́шите, и не уразуме́ете: и ви́дяще, у́зрите, и не уви́дите: Одебеле́ бо се́рдце люде́й си́х, и уши́ма свои́ма тя́жко слы́шаша, и о́чи свои́ смежи́ша: да не когда́ у́зрят очи́ма, и уши́ма услы́шат, и се́рдцем уразуме́ют, и обратя́тся и исцелю́ я́. И реко́х: доко́ле Го́споди? и рече́: до́ндеже опусте́ют гра́ди, от е́же ненаселе́ным бы́ти, и до́мы, от е́же не бы́ти челове́ком, и земля́ оста́нется пуста́. И посе́м продолжи́т Бо́г челове́ки, и умно́жатся оста́вльшиися на земли́.

Проки́мен, псало́м 34, гла́с 6: Воста́ни Го́споди, и вонми́ суду́ моему́. Сти́х: Суди́ Го́споди оби́дящыя мя́.

 

В четверто́к 2-я седми́цы ве́чера

На Го́споди воззва́х, поста́вим стихо́в 6, и пое́м настоя́щыя подо́бны три́ трипе́снца, господи́на Ио́сифа. Гла́с 4.

Подо́бен: Да́л еси́ зна́мение:

В ре́бра прободе́н, и на Дре́ве пове́шен, жи́знь мне́ источи́л еси́, зло́бою зми́я, дре́ва снеде́нием умерщвле́нному. Те́мже сла́влю Тя́ Христе́, и молю́ благоутро́бие Твое́: страсте́м и воста́нию покло́нника мя́ покажи́, умиле́нием соверша́юща по́стное по́прище.

Боле́знь обра́вша от сада́, первосозда́ннаго от рая́ изгна́л еси́: пригвозди́вся же я́ко Челове́к Спа́се на Дре́ве, сего́ вво́диши. Те́мже Ти́ зову́ Изба́вителю: от боле́зней мои́х ны́не мя́ исхити́, посто́м очи́стив мя́, и покая́нием и слеза́ми, Иису́се Преблагии́й, Спа́се ду́ш на́ших.

И́на стихи́ра подо́бна, гла́с 5, господи́на Фео́дора:

Подобен: Го́споди, при Моисе́и:

Го́споди, животворя́щий Тво́й Кре́ст воспева́ем: се́й бо жи́знь в ми́ре процвете́, сме́рть умертви́в: его́же Тебе́ и ны́не в моли́тву приво́дим: во дне́х святы́х укрепи́ ны постя́щыяся, и да́руй на стра́сти кре́пость, и ми́ра побе́дное, за мно́жество ми́лости Человеколю́бче.

И Мине́и 3. Сла́ва, и ны́не, Богоро́дичен.

Проки́мен, псало́м 35, гла́с 4: Го́споди, на небеси́ ми́лость Твоя́, и и́стина Твоя́ до о́блак. Сти́х: Пра́вда Твоя́ я́ко го́ры Бо́жия: судьбы́ Твоя́ бе́здна мно́га.

Бытия́ чте́ние. [Бут. 5:1-24.]

Сия́ кни́га бытия́ челове́ча, во́ньже де́нь сотвори́ Бо́г Ада́ма: по о́бразу Бо́жию сотвори́ его́. Му́жа и жену́ сотвори́ и́х, и благослови́ и́х: и нарече́ и́мя ему́ ада́м, во́ньже де́нь сотвори́ и́х. Поживе́ же Ада́м ле́т две́сте три́десять, и роди́ сы́на по ви́ду своему́, и по о́бразу своему́: и нарече́ и́мя ему́ Си́ф. Бы́ша же дни́е Ада́мовы, я́же поживе́, по е́же роди́ти ему́ Си́фа, ле́т се́дмь со́т, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е Ада́мовы, я́же поживе́, ле́т де́вять со́т и три́десять: и у́мре. Поживе́ же Си́ф ле́т две́сте пя́ть, и роди́ ено́са: И поживе́ Си́ф, по е́же роди́ти ему́ ено́са, ле́т се́дмь со́т и се́дмь, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е Си́фовы, ле́т де́вять со́т и двана́десять: и у́мре. И поживе́ Ено́с ле́т сто́ де́вятьдесят, и роди́ Каина́на: И поживе́ ено́с, по е́же роди́ти ему́ Каина́на, ле́т се́дмь со́т и пятьна́десять, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е Ено́совы ле́т де́вять со́т и пя́ть: и у́мре. И поживе́ каина́н ле́т сто́ се́дмьдесят, и роди́ Малелеи́ла. И поживе́ каина́н, по е́же роди́ти ему́ Малелеи́ла, ле́т се́дмь со́т и четы́редесять, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е каина́новы, ле́т де́вять со́т и де́сять: и у́мре. И поживе́ Малелеи́л ле́т сто́ шестьдеся́т пя́ть, и роди́ Иа́реда. И поживе́ Малелеи́л, по е́же роди́ти ему́ иа́реда, ле́т се́дмь со́т и три́десять, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е Малелеи́ловы, ле́т о́смь со́т и де́вятьдесят пя́ть: и у́мре. И поживе́ Иа́ред ле́т сто́ шестьдеся́т два́, и роди́ ено́ха. И поживе́ Иа́ред, по е́же роди́ти ему́ Ено́ха, ле́т о́смь со́т, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е Иа́редовы ле́т девятьсо́т и шестьдеся́т два́: и у́мре. И поживе́ ено́х ле́т сто́ шестьдеся́т пя́ть, и роди́ Мафуса́ла. угоди́ же Ено́х Бо́гу, и поживе́ Ено́х, по е́же роди́ти ему́ Мафуса́ла, ле́т две́сте, и роди́ сы́ны и дще́ри. И бы́ша вси́ дни́е ено́ховы ле́т три́ста шестьдеся́т пя́ть. И угоди́ Ено́х Бо́гу, и не обрета́шеся, зане́ преложи́ его́ Бо́г.

Проки́мен, псало́м 36, гла́с 6: Потерпи́ Го́спода, и сохрани́ пу́ть его́. Сти́х: Не ревну́й лука́внующым, ниже́ зави́ди творя́щым беззако́ние.

При́тчей чте́ние. [Глава́ 6:3–20.]

Твори́ сы́не, я́же а́з запове́дую ти́, и спаса́йся: и́деши бо в ру́це злы́х за твоего́ дру́га, бу́ди не ослабева́я: поощря́й же и твоего́ дру́га, его́же испоручи́л еси́. Не да́ждь сна́ твои́ма очи́ма, ниже́ да воздре́млеши твои́ма ве́ждома: Да спасе́шися а́ки се́рна от тене́т, и я́ко пти́ца от се́ти. Иди́ ко мра́вию, о лени́ве, и поревну́й, ви́дев пути́ его́, и бу́ди о́наго мудре́йший. О́н бо не су́щу ему́ земледе́льцу, ниже́ ну́дящаго его́ иму́щий, ниже́ под влады́кою сы́й, Гото́вит в жа́тву пи́щу, и мно́гое в ле́то твори́т угото́вание. или́ иди́ ко пчеле́, и уве́ждь, ко́ль де́лательница е́сть, де́лание же ко́ль честно́е твори́т: ея́же трудо́в ца́рие и прости́и во здра́вие употребля́ют, люби́ма же е́сть все́ми и сла́вна: а́ще си́лою и немощна́ су́щи, [но] прему́дростию почте́на произведе́ся. Доко́ле, о лени́ве, лежи́ши; когда́ же от сна́ воста́неши; Ма́ло у́бо спи́ши, ма́ло же седи́ши, ма́ло же дре́млеши, ма́ло же объе́млеши пе́рси рука́ма: Пото́м же на́йдет тебе́ а́ки зо́л пу́тник убо́жество: ску́дость же а́ки благи́й тече́ц. а́ще же не лени́в бу́деши, прии́дет я́ко исто́чник жа́тва твоя́, ску́дость же а́ки злы́й тече́ц [от тебе́] отбежи́т. Му́ж безу́мен и законопресту́пный хо́дит в пути́ не бла́ги: То́йже намиза́ет о́ком, и зна́мение дае́т ного́ю, учи́т же помава́нием пе́рстов. Развраще́нно же се́рдце куе́т зла́я: на вся́кое вре́мя таковы́й мяте́жы составля́ет гра́ду. Сего́ ра́ди внеза́пу прихо́дит ему́ поги́бель, разсече́ние и сокруше́ние неисце́льное. Я́ко ра́дуется о все́х, и́хже ненави́дит Бо́г: сокруша́ется же за нечистоту́ души́. О́ко досади́теля, язы́к непра́ведный, ру́це пролива́ющыя кро́вь пра́веднаго: И се́рдце кую́щее мы́сли злы́, и но́зе тща́щиися зло́ твори́ти, потребя́тся. Разжиза́ет лжи́ свиде́тель непра́веден, и насыла́ет суды́ посреде́ бра́тий. Сы́не, храни́ зако́ны отца́ твоего́, и не отри́ни наказа́ния ма́тере твоея́.

На стихо́вне самогла́сен дне́. Гла́с 5. Не пости́вшеся по за́поведи созда́вшаго, от сада́ ра́зума первозда́ннии, сме́рть от преслуша́ния приплоди́ша, дре́ва же жи́зни и ра́йския сла́дости устрани́вшеся. те́мже пости́мся ве́рнии от пи́щей тле́нных, и страсте́й всегуби́тельных, да от боже́ственнаго креста́ жи́знь обы́мем, и со благоу́мным разбо́йником к нача́льному оте́честву возрати́мся, прие́млюще от Христа́ Бо́га ве́лию ми́лость. [Два́жды.]

Му́ченичен: О земны́х все́х неради́вше, и на му́ки му́жески дерзну́вше, блаже́нных наде́жд не погреши́сте, но небе́сному ца́рствию насле́дницы бы́сте, всехва́льнии му́ченицы, иму́ще дерзнове́ние к человеколю́бцу Бо́гу, ми́р ми́рови испроси́те, и душа́м на́шым ве́лию ми́лость.

Сла́ва, и ны́не, КрестоБогоро́дичен.

Подо́бен: Ра́дуйся по́стником:

А́гнца своего́, а́гница иногда́ зря́щи к заколе́нию тща́щася, усе́рдно после́доваше, сия́ вопию́щи Ему́: ка́мо и́деши Ча́до мое́ сладча́йшее Христе́, чесо́ ра́ди ско́рое тече́ние сие́, Долготерпели́ве, тече́ши неле́ностно; Иису́се возжеле́ннейший безгре́шне, многоми́лостиве Го́споди, да́ждь Ми́ сло́во Рабе́ Твое́й, Сы́не Мо́й вселюбе́знейший, не пре́зри Мене́ Ще́дре молча́, Тя́ стра́нно ро́ждшую, Бо́же Всеще́дре, да́руяй ми́рови ве́лию ми́лость.

Въ четверт0къ вторhz седми1цы с™aгw постA.

На ќтрени, трbчны глaса. По №-мъ стіхосл0віи сэдaльны ґпcльскіz nсмоглaсника, съ бGор0дичнымъ. По в7-мъ же стіхосл0віи глаг0лемъ настоsщыz сэдaльны, глaсъ G.

Под0бенъ: КрасотЁ дв7ства.

Хrт0съ лозA крaснаz, грHздіz вaсъ принесE, слaдость сп7си1тельную напаsющыz земли2, ґп0столи бGон0сніи: тёмже мS и3збaвите сластeй піsнства, молю1сz, струи6 ўмилeніz души2 моeй дaрующе въ б9eственнэмъ пощeніz дни2: ћкw да спaссz жив0тъ получY.

3